MISSIE EN VISIE

Visie

Wij geloven onvoorwaardelijk in de kracht van vertrouwen, gelijkwaardigheid en het ‘samen doen’. We denken graag in mogelijkheden en ondersteunen onze bewoners in het leven durven leiden omdat we geloven dat daar de kansen liggen. We staan naast ze, zodat zij alle ruimte hebben om hun eigen koers en tempo te bepalen. Daarnaast werken we graag duurzaam en holistisch.

Missie

We gaan graag samen op pad en vinden het belangrijk om elkaar goed te leren kennen. We werken vanuit oprechte interesse en betrokkenheid waardoor het mogelijk is om maatwerk te bieden. We houden in ons achterhoofd dat wij te gast zijn in hun huis. Zo zul je ons nooit bij een bewoner binnen zien komen zonder eerst te kloppen.

Het ‘samen doen’ komt ook terug in de dagelijkse routine. Zo koken en eten we vaak samen, is er een gemeenschappelijke ruimte en ondernemen we activiteiten. Door het kleinschalige karakter is er veel saamhorigheid, maar is er voor een ieder ook altijd ruimte om zich terug te trekken. Daarnaast werken we samen met het netwerk van de bewoners, is er oog voor het hele systeem.

Wij denken en werken graag holistisch. Dit betekent dat we naar de mens als geheel kijken en streven naar een gezonde leefstijl en bewuste voeding. We denken hierin graag met onze bewoners mee.

Onze koelkast hangt vol met magneetjes, één voor elke herinnering die samen is gemaakt. Misschien is dat wel het meest typerend voor de sfeer bij ‘Onder de pannen’: met elkaar op pad gaan, plezier maken, terugkijken. Maar altijd met de blik vooruit.

bellen