stichtin

Ontstaan

Onder de Pannen, voorheen Stichting Woongroep Appingedam, is een ouderinitiatief en opgericht op 14 december 2010. Onder de Pannen is een kleinschalig begeleid zelfstandig woonproject. Het project bood plaats aan drie (jong-) volwassenen met een psychische beperking.

Stichting Onder de pannen

De leiding en de organisatie van het project lagen bij de stichting. Vanaf december 2010 was de initiatiefgroep bezig met het realiseren van het project.  Er is vanaf het begin samengewerkt met Stichting Droomgenoten Nederland. Dit alles in goed overleg met en steun van Woonstichting Groninger Huis en de gemeentelijke en provinciale overheid.

In oktober 2014 is het wonen binnen Onder de Pannen van start gegaan. Bewoners, begeleidingsteam en ouders werken nauw samen. Dit alles t.b.v. een optimale woonsituatie met aandacht voor de benodigde ondersteuning.

Samenwerking en donaties

Het voormalige ouderinitiatief Onder de Pannen is tot stand gekomen dankzij de fantastische inzet van de ouders, in samenwerking met de Gemeente Appingedam, Woonstichting Groninger Huis en de Provincie Groningen.

logo_groningerhuis  logo_provincie_groningen logo-gemeente-appingedam

sns_eemsmond_logo-(1)[1]

bellen